Μετατροπή Euro to US Dollar

21561 Euro (EUR) = 22899,94 US Dollar (USD)

Monday, February 20, 2017 3:42 PM

21561 EUR =
22899,94 USD

EURUSD γραφική παράσταση

Ισοτιμίες συναλλάγματος online για Euro (EUR) έως US Dollar (USD).

Τα δεδομένα συναλλάγματος ενημερώνονται κάθε 5 λεπτά.

Για να κάνετε μετατροπή νομισμάτων, παρακαλούμε πηγαίνετε στοUS Dollar (USD) έως Euro (EUR).

Ο μετατροπέας συναλλάγματος χρησιμοποιεί τις τελευταίες συναλλαγματικές ισοτιμίες.


EUR – Ευρώ Ευρωζώνης

Το ευρώ (σύμβολο: €, κωδικός νομίσματος: EUR) είναι το επίσημο νόμισμα της Ευρωζώνης, η οποία αποτελείται από 19 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία). Από τη θέσπισή του, το ευρώ έχει υιοθετηθεί από πολλά κυρίαρχα κράτη που δεν αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνουν το Πριγκιπάτο της Ανδόρας, το Πριγκιπάτο του Μονακό, τη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου και την Πόλη του Βατικανού, καθώς και από έναν αριθμό επικρατειών, διαμερισμάτων και κυρίαρχων κρατών των χωρών της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων των Αζορών, των Καναρίων Νήσων, καθώς και των Νήσων Μαδέρα, μεταξύ άλλων. Ένα (1) ευρώ είναι ίσο με εκατό (100) λεπτά του ευρώ.

Το ευρώ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο μετά το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης το δεύτερο πιο συναλλάσσιμο νόμισμα στον κόσμο, ενώ εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει το δολάριο ΗΠΑ σε σχέση με την συνολική αξία των τραπεζογραμματίων και κερμάτων σε κυκλοφορία. Εκτιμάται ότι το ευρώ χρησιμοποιείται από περίπου 337 εκατομμύρια Ευρωπαίους σε καθημερινή βάση.

Ισοτρικό
Το ευρώ αντικατέστησε την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) ως λογιστική νομισματική μονάδα την 1η Ιανουαρίου 1999, σε αναλογία 1:1. Η κυκλοφορία των κερμάτων και χαρτονομισμάτων του ευρώ άρχισε την 1η Ιανουαρίου, 2002.


USD – Δολάριο Ηνωμένων Πολιτειών

Το δολάριο των ΗΠΑ (σύμβολο: $, κωδικός νομίσματος: USD) είναι το επίσημο νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των υπερπόντιων επικρατειών τους. Ένα (1) δολάριο των ΗΠΑ είναι ίσο με εκατό (100) λεπτά.

Το δολάριο των ΗΠΑ είναι ένα χαρτονόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ και το κυρίαρχο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Ως εκ τούτου, είναι το πιο συναλλασσόμενο νόμισμα στον κόσμο και το νόμισμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στις διεθνείς συναλλαγές. Επιπλέον, ως πρότυπο νόμισμα χαρακτηρίζει την αγορά των βασικών προϊόντων, που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στις τιμές των βασικών προϊόντων, και είναι το πιο δημοφιλές και σε μεγάλο βαθμό συναλλασσόμενο νόμισμα στην αγορά συναλλάγματος.

Ιστορικό
Το δολάριο έγινε η επίσημη νομισματική μονάδα των Ηνωμένων Πολιτειών το 1785. Το ομοσπονδιακό νομισματικό σύστημα θεσπίστηκε μετά το νόμο περί εκδόσεως νομίσματος του 1792, το οποίο δημιούργησε και το πρώτο Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ. Χαρτονόμισμα εκδόθηκε για πρώτη φορά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το 1862, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Εμφύλιος Πόλεμος. Το πρώτο χαρτονόμισμα 10$ της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ εκδόθηκς το 1914, αλλά μέχρι το 1929 το νόμισμα των ΗΠΑ δεν είχε συγκεκριμένα πορτρέτα στο μπροστινό μέρος και μνημεία και εμβλήματα στο πίσω μέρος του όλων των χαρτονομισμάτων.